Du vet väl att Du kan klicka på bilderna...

fredag 22 mars 2013

I beskärningens tecken

Det finaste brukar vara det enkla; tulipa tarda - en favorit som förhoppningsvis står i full blom om en månad!

Det sista päronträdet av nio - dax för rakning!

Färdigbeskuret  -  så mycket bättre!

"Gissa knoppen"; övre: päronknopp, undre: äppelknopp!

 Ytterligare en vecka som till stor del gått i beskärningens tecken  - och inte mej emot jag trivs med den sysslan! Att plantera päronträd som alléträd längs en gata kan man tycka vad man vill om - så är fallet en bit längs Tråddragargatan här i Västerås!  Kan tänka mej att det blir så lagom trevligt att trampa omkring på gångbanan när päronen börjar dimpa ner! En sak som är helt säker är att alla nio päronträden nu är omsorgsfullt beskurna! Den som någon gång i livet beskurit päronträd vet hur grenarna kan fastna och trassla in sej i varandra så man kan gå upp i limningen. Päronträden brukar med tiden bli onödigt höga - men i detta fallet relativt nyplanterade exemplar därmed inte så svåra att bemästra!

2 kommentarer:

  1. Oj, en päronallé norr om Skåne, har jag aldrig hört talas om! Jättespännande att det fungerar utan frostsprickor osv. Vad är det för sort?
    Det dröjer väl ett tag innan det blir fruktmosproblem men jag håller med dig om att träden kanske kunde stått längre in på gräset.
    Doften av fruktjäsning är också alltid spännande...

    SvaraRadera
  2. Jag trampade runt bland päronen redan i höstas - det var väl "sådär" kan jag säga! Tyvärr vet jag inte vad sorten heter men jag gissar på gråpäron. Päronallé känns förvisso spännande - men kanske på att annat ställe...

    SvaraRadera