Du vet väl att Du kan klicka på bilderna...

söndag 25 december 2011

Färna juldagen 2011

Färnas  "egna" traditionella julbock

Orangeriet med herrgården från 1770-talet i bakgrunden

Grevens masoleum byggt i slaggsten

Detalj i mausoleet


Olvon

Som traditionen påbjuder tillbringades juldagen i Färna. Detta år i den gröna färgens tecken! Färna är ett litet smultronställe i Västmanland väl värt ett besök sommar som vinter.

fredag 23 december 2011

Våga




För ett tiotal år sedan var jag med om att sätta upp en skulpturgrupp i Vasaparken, Västerås bakom dåvarande Konstmuseet. Skupturgruppen som heter "Våga" föreställer en häst som passerar en flod. Konstnären som heter Mats Åberg och bor i Italien kom själv upp med bronsskulpturerna i bil och släpkärra. Han var med och hade ett vakande öga på oss när vi satte upp den.  Den här bronsskulpturen tycker jag är både vacker, tänkvärd och funktionell! Hur många barn tror Ni inte har slängt sej upp på bronshästarna för att rida. Det är så här konst ska vara i mitt tycke. 

måndag 19 december 2011

Coelogyne ochracea x lawrenceana




Orchidéhuset körde en juldrive på Sigmavaruhuset här i Västerås förra året. Coelogyne ochracea x lawrenceana heter den här lilla godingen som jag då köpte när dom sålde ut orkidéerna efter jul. Efter en sommar på grönbete ute på altanen i ett halvskuggigt läge blommar den nu lagom till jul! Inte nog med det; den bjuder också på en härlig doft, vad mer kan man begära!?